Pöttyös süti
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás,18 dkg cukor,24 dkg liszt,1 sütőpor.
Krém:
25 dkg margarin,20 dkg porcukor,2 csomag puncs- vagy eperpuding,6 dl tej.
Pötty:
25 dkg darált keksz,2-3 dkg darált dió,15 dkg vaj,15 dkg porcukor,2 evőkanál kakaó,kis rum,vagy kávé.
Teteje:
10 dkg tortabevonó,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.Tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd a sárgához keverjük.Végül beleforgatjuk a lisztet,sütőport,pikótát sütünk.
Krém:
Margarint a porcukorral habosra keverjük.Pudingport a tejben megfőzzük,s ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Pötty:
Kekszet dióval,porcukorral,kakaóval,rummal,vagy kávéval összegyúrjuk,2 vékony rudacskát sodrunk belőle.
Összeállítás:
A piskótát hosszában kettévágjuk,egyik felére rákenjük a krém felét,pöttyöket hosszában rátesszük,és a maradék krémet rákenjük,és a piskóta másik felével befedjük.
Teteje:
Csokit olajjal felolvsztjuk,piskóta tetejére simítjuk.
|
Szia Krisz!
Na ezt a sütit más hogy ismerem, de így is jól hangzik, ki fogom próblni.
Mama