Marcipán kocka
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz,30 dkg porcukor,25 dkg margarin,1 csomag vaníliáscukor,10 dkg kókuszreszelék,3 dkg kakaó,2-3 evőkanál lekvár,ízlés szerint rum,2 mandulaaroma és kicsi langyosvíz
Teteje:
10 dkg ét tortabevonócsoki,3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A darált háztartási kekszet,porcukorral,margarinnal,1 csomag vaníliáscukorral jól összemorzsolunk,és ketté vesszük,úgy,hogy az egyik 15 dkg-mal kevesebb legyen.A kevesebbikhez a kókuszreszeléket,kakaót,lekvárt és az ízlés szerinti rumot tesszük,összegyúrjuk.20x30 cm-es tepsibe nyomkodjuk,simítjuk a tetejét.A másik felébe a mandulaaromát ,langyosvizet tesszük,összegyúrjuk.A barna tetejére nyomkodjuk,és ezt is elsimítjuk./Tepsit kibélelhetjük folpackkal,alufóliával,vagy sütőpapírral,de én nem szoktam,mert így is ki lehet szépen szedni belőle./
Teteje:
Ét tortabevonócsokit az olajjal felolvaszjuk,tetejére simítjuk.
Kocka alakúra szeletelem,kb 3x3 cm-esre,de szoktam kissebbre is,és becsomagolom,mint a desszertet.
|
Nagyon gyorsan elkészül és finom! :)
Azonban legközelebb csak 1 mandulaaromát teszek bele.