Tonhalas palacsinta
Hozzávalók 10-12 db-hoz:
Tészta:
30 dkg liszt,2 tojás,6 dl tej,csipet só.
Töltelék:
15 dkg füstölt sajt,10 dkg juhtúró,2 evőkanál tejföl,3 olajos tonhalkonzerv.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet a tojásokkal,sóval és a tej felével simára keverjük,majd kicsinyenként hozzáadjuk a maradék tejet.Olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Töltelék:
A juhtúrót tejfölt és a konzerveket villával összetörjük,és jól összekeverjük.
A megsütött palacsinták egyik felére kenünk a töltelékből,félbe hajtjuk,így is kenünk a felére és ismét összehajtjuk.Olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk,és megszőrjuk reszelt füstöltsajttal.160 fokra előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.

A kisült palacsinták felére teszünk a töltelékből,félbehajtjuk.

Ismét megkenjük a felét,félbehajtjuk.

Tűtálló tálba rakjuk,és közben megszórjuk reszelt füstöltsajttal.

Tejére is szórunk sajtot,és sütőbe tesszük.


|