Sokszor készítettem már csirke - illetve pulykamellet Orly módra,és gondoltam kipróbálom hallal is.Hát nem csalódtunk.
Halrudacskák Orly módra
Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé,vagy afrikai harcsa,só,őrölt bors,3 tojás,20 dkg liszt,2 dl világos sör.
Elkészítés:
A halat 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk,kissé besózzuk.
Sörtészta:
A tojás fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük 1-1 csipet sóval és borssal,majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük.Apránként hozzákeverjük a maradék sört,óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot is / eléggé sűrű masszát kapunk,amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni/.
A halrudacskákat szárazra töröljük,egyenként belemártjuk a masszába,kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük.Petrezselymes krumplival,paradicsomgerezdekkel,petrezselyemmel, vékonyan felkarikázott citrommal díszítve frissen-forrón tálaljuk.
|