Hamis Stefánia szelet
Hozzávalók:
7 tojás,60 dkg darált sertéshús,2 közepes vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,só,őröltbors,majoránna,pirospaprika,2-3 zsemle,tej az áztatáshoz,zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük,megsózzuk,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,az apróra vágott vöröshagymát,pirospaprikát,majorannát és a borsot.Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet.Zsemléket egy tál /fele-fele/ vizes-tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk,és beledolgozzuk a húsba,beleütünk egy tojást,és alaposan összekeverjük.Megkóstoljuk,és ízlés szerint fűszerezzük.A húst két részre osztjuk.Őzgerincsütőt kiolajozunk,zsemlemorzsával megszórjuk,és a hús felét belenyomkodjuk,ráteszünk 5 főt tojást,majd betakarjuk hús másik felével.Megolajozzuk a fasírt tetejét és megszórjuk zsemlemorzsával.Előmelegített sütőben 160 fokon 30 percet sütjük,majd kiborítjuk a sütőformából,és 15 perc alatt pirosra sütjük.


Eredeti Stefánia szelet marhahúsból készül,és baconszalonnával bélelt formában kell sütni.Nekem ezért Hamis Stefánia szelet a fenti recept.
|