Dis - kakas tortcskk
Hozzvalk:
Tszthoz:
50 dkg liszt,5 dkg leszt,2 tojs srgja,2 dl tej,csipetnyi s,10 dkg kristlycukor.
Tltelkhez:
25 dkg margarin,25 dkg darlt di,5 dkg kaka,zls szerint porcukor.
Kenshez: 1 db tojs
Elkszts:
Az lesztt kevs langyos cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet,cukrot,st szrazon sszekeverjk,hozzadjuk a felfuttatott lesztt,tojsok srgjt, langyos tejet,s jl sszedolgozzuk a tsztt.Ha szksges mg adunk hozz langyos tejet.Cipt formlunk belle,s dupljra kelesztjk a tsztt.
Tltelk:
A margarint felolvasztjuk,a dit s a kakat is sszekeverjk a porcukorral,s a felolvasztott margarin felt a dihoz,msik felt a kakahoz keverjk.
A megkelt tsztt kt cipra osztjuk,az egyiket vkonyra kinyjtjuk,s a hosszabbik oldalnak egyik felt a dis,msikat kakas tltelkkel megkenjk.Hosszabbik oldalnl fogva feltekerjk a kzepig,majd a msik oldalrl is elvgezzk ugyanezt.Majd a tszta msik felt is elksztjk ugyangy.Kb. 10 cm-es darabokra vgjuk,s gy tesszk stpaprral blelt tepsibe,hogy a feltekert fele legyen alul.Teterjt megkenjk felvert tojssal,s amikor jra megkelt a tszta 180 fokra elmelegtett stben 25-30 perc alatt megstjk.
A tsztt kinyjtjuk,s megkenjk dis s kakas tltelkkel.
Feltekerjk elszr az egyik felrl majd a msikrl is.
Kb. 10 cm-es darabokra vgjuk,s tepsibe tesszk,megkenjk tojssal.
Vgl ha dupljra kelt megstjk.
|
Szia vi! megcsinltam isteni finom lett, kszi hogy feltetted a recit. szp estt puszillak Vica