Szomszédunkban kínai család él,és gyakran érezni a finomabbnál-finomabb illatokat,amikor kínai ételt főznek.Korábban már ettünk Kínai étteremben ilyen ételeket,de most Ő mondta el,hogy hogyan készül,és én el is készítettem.
Kínai szezámmagos csirke
Hozzávalók:
Bundázáshoz:
9 ek liszt,1 evőkanál olaj,2 tojás,1 egész filézett csirkemell,csipet só,1-1,5 dl víz,1 csomag sütőpor.
Mázhoz:
ketchup,chili vagy erős pista,méz,3-4 ek szezámmag.
Elkészítés:
A csirkemellet ketté vágjuk,kissebb szeletekre,csíkokra vágjuk,sózzuk.Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat,liszt,só,tojás,olaj,sütőpor,víz,és sűrű masszát készítünk.Elkészítjük a mázat is.Ízlés szerinti ketchupot,mézet,chilit vagy erős pistát és a szezámmagot összekeverjük.A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába.Amikor a húskockát beletesszük a bő forró olajba,figyeljünk,hogy a bunda teljesen befedje,és aranybarnára sütjük.Ahogy kivesszük az elkészült húst,rögtön a mázba forgatjuk,majd tálra tesszük.
Én nem igazán szeretem a csípős ételeket,ezért más fajta szezámmagos csirkét készítettem magamnak.
Pácolt mézes,szezámmagos csirke:
Hozzávalók:
1 egész filézett csirkemell
Pácoláshoz:
1 evőkanál méz,1 evőkanál fehérbor,1 evőkamál olaj,só,kínai öt fűszerkeverék /ha nincsen akkor 1-1 késhegynyi őrölt fahéjat,őrölt szegfűszeget,őrölt fehérborsot,őrölt kömény,őrölt ánizst összekeverünk,és ezt tesszük bele/, 1 evőkanál szójaszósz.
Bundázáshoz:
9 evőkanál liszt,2 teáskanál szódabikarbóna,2 tojás,2 evőkanál olaj,só,1-1,5 dl víz.
Mázhoz:
4 evőkanál méz,1 evőkanál cukor,2 evőkanál ketchup,2 evőkanál fehérbor,3 evőkanál szezámmag.
Elkészítés:
A húst ketté vágjuk,és a két fél csirkemellet felszeleteljük.A páchoz valókat összekeverjük.és a kis hússzeleteket beletesszük.Hagyjuk 30 percig pácolódni,de ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük,akkor sem lesz baja.A bundához valókat jó alaposan összekeverjük,majd beleforgatjuk a húsdarabokat,és bő,forró olajban aranybarnára sütjük.A mázhoz valókat is jól összekeverjük,és a megsült húsokat beleforgatjuk,végül tálra tesszük.
A két recept sokban hasonlít,azonban az ízük nagyon különböző.Én étolajat használtam,de igazából szezámolajjal készítik.
|
Isteni finom!!! Ma csináltuk először, ajánljuk mindenkinek, mert nem lehet leállni vele :D Anyja-lánya-fia