2,5 dl víz,só,7,5 dkg vaj,15 dkg liszt,3 tojás.
Elkészítés:
Egy edényben felforraljuk a vizet,hozzáadjuk a sót,vajat és a lisztet.Tűzről levéve addig keverjük,amíg el nem válik az edény oldalától.Tésztát egy tálba tesszük és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.Jól összedolgozzuk,és csillag alakú nyomózsákba tesszük.Alufóliával bélelt sütőlapra kisebb halmokat nyomunk a tésztából.Előmelegített sütőben kb.200 fokon,10-12 percig sütjük,szép aranybarnára.A kihűlt kis fánkokat ketté vágjuk,majd a nyomózsák segítségével megtöltjük a töltelékkel,visszatesszük a tetejét.
Többféle töltelékkel is megtölthetjük:
Márványsajtos töltelék:
Hozzávalók:
20 dkg márványsajt,20 dkg vaj,25 dkg darált dió,2 evőkanál konyak.
Elkészítés:
A sajtot egy tálban alaposan összenyomkodjuk,hozzáadjuk a diót és a konyakot.Összekeverjük,turmixolhatjuk is és kész a töltelék.
Krémsajtos töltelék:
Hozzávalók:
25 dkg krémsajt,2 dl tejföl,10 dkg sonka apróra vágva,petrezselyem,snidling,só,bors,őrölt köménymag.
Elkészítés:
A krémsajtot a tejföllel habosra keverjük,hozzáadjuk a fűszereket és a sonkát.
Jól összekeverjük.