Fóliában sült marhacomb
Hozzávalók:
80 dkg marhacomb, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma;,fél dl olaj, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma,10 dkg csiperkegomba,1 kis doboz tejföl,1 evőkanál mustár,cukor,citromlé,1 csokor snidling,őrölt bors,só.
Elkészítés:
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk, egyik oldalukat megszórjuk petrezselyemmel,és szorosan felgöngyöljük.Összekötözzük,és kívülről zúzott fokhagymával bedörzsöljük.Forró olajban minden oldalát megpirítjuk,majd alufóliába tekerjük külön-külön.A sárgarépát,fehérrépát,hagymát és a csiperkét nagyobb darabokra vágjuk,tepsibe tesszük,és az alufóliába göngyölt húsokat a tetejére tesszük,meglocsoljuk a sült zsiradékkal,3 dl vizet öntünk alá,és lefedve előmelegített,közepesen forró sütőben puhára pároljuk.Amikor a marhahús megpuhult,kitekerjük a fóliából,és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.A visszamaradt zöldségeket a levével együtt pépesre turmixoljuk./Ha a zöldségeknek kevés leve maradt, és a zöldségturmix túl sűrű,adjunk hozzá 2 dl vizet,majd újból forraljuk fel./ Ezután a tejfölt kevés forró mártással simára keverjük,és a szószhoz öntjük,sózzuk,borsozzuk meg,hozzákeverjük a mustárt,cukrot,citromlevet,és beleszórjuk az apróra vágott snidlinget. Zsemlegombóccal kínálunk.
A húst sózzuk,borsozzuk,megszórjuk petrezselyemmel.
Felgöngyöljük,és összekötözzük,minden oldalát megpirítjuk,majd fóliába csomagoljuk.
Az összemetélt zöldségeket tálba tesszük,tetejére tesszük a becsomagolt húsokat,meglocsoljuk zsiradékkal,és felöntjük vízzel.
Ha megpuhult a zöldség,tejföllel és a levével összeturmixoljuk,a húst kicsomagoljuk,és visszatesszük a sütőbe megpirulni.
Húst felszeleteljük,zsemlegombóccal,az összeturmixolt,ízesített zöldséggel tálaljuk.
|