Lecsó /Ahogy mi szeretjük/
Hozzávalók:
4 db közepes nagyságú paprika,5 db közepes nagyságú paradicsom,1 nagy fej vöröshagyma,15 dkg vékonyra szeletelt és kis kockákra vágott füstölt szalonna /vagy párizsi,füstölt-főtt tarja,száraz szalámi,ki mit szeret/,13 db tojás,só,1 kiskanál pirospaprika,ízlés szerint őrölt feketebors,8 dkg kis kockára vágott trapistasajt,olaj.
Elkészítés:
Paprikát,paradicsomot kis szeletekre vágjuk,hagymát aprítjuk.Kevás olajon a szalonnát kiengedjük,és a hagymát üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a paprikát,paradicsomot,sózzuk,ízlés szerint borsozzuk,és fedő alatt puhára pároljuk.Közben a tojásokat leütjük,villával habosra keverjük,és ha megpuhultak a zöldségek,és nincsen sok lé alatta,ráöntjük a tojást,és készre főzzük /sütjük/.A legvégén belekeverjük a felkockázott sajtot.
|