Frankfurti leves
Hozzávalók:
1/2 kg kelkáposzta levél,10 dkg burgonya,1 fej vöröshagyma,1 sárgarépa,1 gerezd fokhagyma,1 teáskanál tárkony,1 késhegynyi őrölt köménymag,1 evőkanál liszt,2 teáskanál pirospaprika,2-3 dl tejföl,4 virsli,őrölt bors,petrezselyemzöld ízlés szerint,só.
Elkészítés:
A kelkáposzta levelet laskásra,a tisztított burgonyát kockára vágjuk,és fazékban az apróra vágott vöröshagymával /én egy csomag újhagymát tettem bele/,vékonyra szeletelt sárgarépával,zúzott fokhagymával,tárkonnyal,őrölt köménymaggal,nem túl puhára főzzük.Kevés olajon lisztet megpirítjuk,majd a piros paprikával megszórjuk,1 pohár hideg vízzel azonnal felengedjük.Hozzáteszünk 2 dl tejfölt,simára keverjük. Ezt a keveréket a leveshez öntjük, és felforraljuk. Végül beleszórjuk a karikára vágott,fejenként 1 virslit.Ízesíthetjük még frissen őrölt borssal és petrezselyemzölddel,valamint a végén sózzuk.
|