Marhatokny Stroganoff mdra
Hozzvalk:
60 dkg marhalapocka,1 fej vrshagyma,s,rlt bors,10 dkg gpsonka,4-5 savany uborka,10 dkg sampinyon gomba,1 evkanl pirospaprika,1 evkanl liszt,1,5 dl fehrbor,3 dl fztejszn.
Elkszts:
A hst kockkra,a hagymt aprra vgjuk,s kevs felhevtett olajon megdinszteljk,s a zsrjra stjk,kicsit meg is pirtjuk a hst.Sval,rlt borssal zestjk.Lisztet s a pirospaprikt belekeverjk,felntjk a fehrborral,s a hst puhra fzzk.A gpsonkt s az uborkt vkony cskokra vgjuk,a gombt felszeleteljk.Amikor a hs mr majdnem megpuhult hozzadjuk a gombt s tovbb fzzk.A gomba vizet enged,ezt elfzzk alla,majd hozzadjuk a tejsznt,a felvgott gpsonkt s az uborkt.Az egszet jl sszeforraljuk,hogy besrsdjn a leve.
n Vajon slt buronyanudli-val tlaltam.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1290273599_98.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1290273604_43.jpg)
|