Alms-gesztenys szelet
Hozzvalk:
Tszta:
50 dkg liszt /nlam 25 dkg zabpehelyliszt,25 dkg CH cskkentett DW liszt/,15 dk margarin / n kkuszolajat hasznltam/,20 dkg cukor /helyette eritritet tettem bele/,2 tojs,2kiskanl szdabikarbna,1 dl tej /tbbet tettem bele,hogy nyjthat legyen/.
Alma tltelk:
50 dkg alma,fl citrom leve,1 ek vaj /kkuszolaj/,5 dkg cukor /eritrit/,1 kiskanl rlt fahj.
Gesztenye tltelk:
50 dkg mlyhttt gesztenyemassza /n cukormentest hasznltam/,2-3 evkanl rum,1-2 evkanl porcukor /eritrit/ zls szerint,fl citrom reszelt hja.
Teteje:
5 dkg vaj,2 evkanl porcukor / eritrit/,2 evkanl zsrszegny kakapor.
Elkszts:
Tszta:
Lisztet,cukrot,szdabikarbnt szrazon sszekeverjk,hozzadjuk a felolvasztott zsradkot,felvert tojsokat,csipetnyi st, s annyi tejet,hogy nyjthat tsztt kapjunk.A tsztt ngy egyenl rszre osztjuk,lisztezett deszn nyjtjuk,s kb.32cmX 24cm-es tepsiben egyms utn megstjk 180 fokra elmelegtett stben,7-8 perc alatt.A lapokat hagyjuk kihlni,majd egyiket visszatesszk a tepsibe.Megkenjk gesztenyekrm felvel.
Gesztenyekrm:
A gesztenyemasszt szobahmrskleten felengedjk,majd a zsiradkkal,cukorral,rummal,s a reszelt citromhjjal habosra keverjk.
Erre jn a msodik lep,majd az alma tltelk.
Alma tltelk:
Az almt meghmozzuk,nagy lyuk reszeln lereszeljk,rcsepegtetjk a citromlevet,majd a forr zsradkra tesszk s prolni kezdjk.Cukorral,fahjjal zestjk,majd kevergetve addig proljuk,mg a leve teljesen elf.Hagyjuk teljesen kihlni.
Ismt egy lapot tesznk r,s megkenjk a gesztenyekrm msik felvel.Rtesszk az utols lapot,s csokimzzal bevonjuk.
Teteje:
Vajat a cukorral s a kakval gz fltt teljesen simra felolvasztjuk.
Szeletels eltt egy jszakra tegyk htbe,vagy j hvs helyre.
|