Karamellás sajttorta
Hozzávalók:
Tésztához:
2 zacskó /36dkg/ teljes kiőrlésű keksz /Győri édes mézes/
20 dkg margarin
Krémhez:
75 dkg tejszínes natúr krémsajt /Mascarpone/,ízlés szerint cukor,2 evőkanál liszt,3 tojás,7 dkg tejföl,vaníliaaorma.
1 zacskó tejkaramella
Elkészítés:
Tészta:
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük a megolvasztott margarinnal.Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk /oldalát is/ és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.Ha kész langyosra hűtjük.
Krém:
A krémsajtot összekeverjük a cukorral,liszttel,tejföllel,vanília aromával,majd a 3 tojást egyenként belekeverjük.Habosra keverjük,majd a megsült piskóta tetejére öntjük.Visszarakjuk a sütőbe és még 60 percig sütjük.A tejkaramellát apró darabokra vágjuk,és kb. a 40-ik sütési percnél a torta tetejére szórjuk.Ha megsült,és kihült egy napra hűtőbe tesszük,hogy megdermedjen,mert csak akkor lehet felvágni.Sütés után a teteje még eléggé lágy,de másnapra meg fog dermedni,és szépen szeletelhető.
|