Sajtos rakott palacsinta
Hozzvalk:
Palacsinatszta:
1 tojs,20-25 dkg liszt,tej,sznsavas vz,s,olaj a stshez.
Sajtkrm:
1 doboz Ricotta sajt,1 nagyobb Mozarella,20 dkgTrapista sajt,1 evkanl tejfl,fszerek az zestshez izls szerint(s, bors).
Paradicsomszsz:
1 evkanl olaj,2 nagyobb paradicsom,1 kisebb hagyma,fszerek az zestshez izls szerint(s, bors, bazsalikom, cukor, ecet).
Elkszts:
Tupper Mesterszakcs Palacsintastben megstnk kb. 15 db palacsintt, hagyomnyos palacsintatsztbl cukor nlkl.
Sajtkrm elksztse:
sszekeverjk a Ricotta sajtkrmet az sszemorzsolt Mozarella sajttal s a reszelt Trapista sajttal. A krm laztshoz adjuk hozz 1 ev. kanl tejflt, hogy kenhet llag legyen. Szzuk, borsozzuk zls szerint.
Rtegezzk Szilikon stlapra: palacsinta, sajtkrm, palacsinta, sajtkrm, a tetejre palacsinta kerljn.
Paradicsomszsz:
A vzszintes pengly hmoz recs oladalval meghmozunk 2 db nagyobb paradicsomot, kockra vgjuk, Mesterszakcs serpenyben aprra vgott hagymval egytt sszeproljuk, hogy kiss sr llag legyen. zls szerint fszerezzk: s, bors, bazsalikom, cukor, ecet.
Az elkszlt rakott palacsintra paradicsomszszt kennk, majd reszelt sajttal meghintjk.
Stbe helyezve az egszet 5-10 perc alatt 180 fokon tstjk.
|