Citromos szelet
Hozzvalk:
Tszthoz:
30 dkg liszt,5 dkg margarin,3 evkanl porcukor,1 tojs,fl csomag szalalkli 1 dl langyos tejbe felfuttatva.
Krmhez:
20 dkg margarin,20 dkg porcukor,5 dl tej,2 csomag vanlis puding,1 citrom.
Mzhoz:
1 tojsfehrje,12 dkg porcukor,1 evkanl citrom leve.
Elkszts:
Tszta:
Lisztet a cukorral szrazon sszekeverjk,elmorzsoljuk benne a margarint,majd a tojst,s a felfuttatott szalalklit hozzadjuk s sszegyrjuk.3 lapot stnk belle.
Krm:
A pudingot a tejjel srre fzzk,ameddig hl,a margarint a porcukorral habosra keverjk,vgl a kettt sszentjk,a citrom hjt belereszeljk,levt belefacsarjuk s j habosra keverjk a krmet.A lapokat a krmmel megtltjk,tetejre fehr mzat tesznk.
Mz:
A tojsfehrjt a porcukorral citromlvel j habosra keverjk,s a stemny tetejre kenjk.Hagyjuk kicsit szradni,s megszrjuk sznes cukorkval.
Hagyjuk 1 napot llni,hogy a lapok megpuhuljanak.Msnap szeleteljk.
|
Mg sosem hasznltam szalalklit ezrt szeretnm megkrdeezni, hogy hogy rted azt hogy felfutttni???? Ugy mint az lesztt?
Szia Ildik !Igen,a szalalkli is felfut,mint az leszt.