Sttk krmleves
Hozzvalk:
1 kg sttk,2 nagyobb burgonya,2 alma,1 fej fzhagyma,2 - 3 evkanl mz,1,5 l zldsg alapl/kockbl/,s,csipetnyi rlt fehrbors,2 dl fztejszn,5 dkg vaj,stlan,hmozott tkmag.
Elkszts:
A sttkt villval megszrkljuk,s stben megstjk.Amikor megpuhult a hjt lehzzuk,magjt kikaparjuk s hst felkockzzuk.A meghmozott s kockra vgott burgonyt s almt kevs vzben puhra proljuk.A lbl kiszedjk a megpuhult almt,burgonyt.A levt ptoljuk vzzel,s a zldsg alaplevet is elksztjk.A felolvasztott vajon megdinszteljk az aprra vgott hagymt,rntjk a mzet s picit karamellizljuk.Beleforgatjuk a puha sttkt,almt s burgonyt,felntjk az alaplvel,fszerezzk a borssal,hozzadjuk a tejsznt s botmixerrel krmes llagra ppestjk.Ha tl srnek rezzk,tejsznnel hgtjuk. A tkmagot serpenyben megpirtjuk,s tlalskor megszrjuk vele a levest.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1321806715_96.jpg)
|