Eper szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt,12,5 dkg margarin,7 dkg porcukor,csipet só,2 tojás.
75 dkg eper,23 dkg porcukor,1 citrom leve és héja,2 kis csomag étkezési zselatin,25 dkg túró,5 dl /Hulala cukrozott/ tejszín.
Díszítéshez:csokoládé.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet a cukorral,margarinnal,sóval elmorzsoljuk,hozzáadjuk a tojásokat,és tésztává gyúrjuk.Cipóvá formáljuk,folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.Margarinnal kikent kb. 27x27 cm-es tepsibe nyújtjuk.Villával megszúrkodjuk,és előmelegített sütőben 180 fokon kb.15 perc alatt megsütjük.
Közben az epret megmossuk,4-5 nagyobb darabot félreteszünk,a többit ketté vágjuk,5 evőkanál porcukorral megszórjuk,állni hagyjuk.A túrót a cukorral,reszelt citromhéjjal,citrom lével,zselatinnal,a félretett,és villával pépesített eperrel,és azzal a lével,amit a cukrozott eper eresztett,összekeverjük.A tejszínt kemény habbá verjük,a túrós masszát óvatosan belekeverjük.A lecsepegtetett eperszemeket sorban a tésztára rakjuk,leöntjük a tejszínes masszával,tetejét csokival díszítjük.
A tésztája kicsit keményebb,így nem ázik át olyan könnyen,de babapiskótával is elkészíthető.
Tésztát nyújtjuk,villával megszúrkáljuk és sütjük.
Megsült,kihűlt tésztára rakjuk a félbe vágott,cukrozott lecsöpögtetett epret.
Rásimítjuk a tejszínes masszát,csokival díszítjük.
Receptet B. Renitől kaptam.
|