Húsos korongok
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,2,5 dkg élesztő,2,5 dl tej,1 teáskanál cukor,csipet só,2 evőkanál olaj.
Töltelékhez:
1 nagy fej vöröshagyma,kevés olaj,40 dkg darált pulykahús,só,15 dkg reszelt sajt,ízlés szerint őrölt bors,őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
Tészta:
Kevés tejet meglangyítunk a cukorral,majd felfutattjuk benne az élesztőt.A lisztet a felfutatott élesztővel,maradék tejjel,sóval,olajjal elkeverjük,és robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dagasztjuk.Letakarva,meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát kézzel még egyszer átgyúrjuk,kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk,majd 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Töltelék:
A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk,olajon megpirítjuk,hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk.Ízlés szerint sóval,borssal,paprikával fűszerezzük.Hagyjuk kihűlni,majd hozzákeverünk 10 dkg reszelt sajtot.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük.A tésztakorongokat tepsibe rakjuk,és mindegyik közepére 1-1 adag húsos tölteléket rakunk,majd a tészta széleit felhajtjuk,kicsit összenyomkodjuk annyira,hogy a töltelék ne folyjon ki.Tetejüket megszúrjuk reszelt sajttal,és előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.
|