Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók:
40 dkg vegyes aszalt gyümölcs,0,5 dl rum,2 dl joghurt,2 tojás,30 dkg liszt,1 csomag sütőpor,15 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,1 dl olaj,5-5 dkg ét - és tejcsokoládé,5-5 dkg sótlan mandula és kesudió.
Máz:
15 dkg ét tortabevonócsoki,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Az aszaltgyümölcsöket apróra vágjuk és rumba áztatjuk.Joghurtot a tojásokkal simára keverjük,kicsinyenként hozzákeverjük a lisztet,sütőport,cukrot,vaníliáscukrot,és az étolajat úgy,hogy csomómentes tésztát kapjunk.Majd belekeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsöket.A csokikat apróra metéljük és ezt is belekeverjük a masszába.Legvégén a durvára darált kesudiót és mandulát is hozzáadjuk.A masszát sütőpapírral bélelt őzgerincsütőbe tesszük,és előmelegtett sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.Ha megsült,még melegen rácsra borítjuk,lehúzzuk róla a sütőpapírt,és hagyjuk kihűlni.A tortabevonó csokit az olajjal összeolvasztjuk,bevonjuk vele a kész kenyeret.Teljesen kihűlve szeleteljük.
Őzgerincsütőt sütőpapírral kibéleljük.
Beletöltjük a masszát,sütjük.Ha kihűlt csokimázzal bevonjuk.
Eredeti recept:Vidék Íze újságban
|
mar megint valami finomat alkottal ki fogom probalni hamarosan /KOSZIKE