Kriszdom Receptjei
Legjobb receptes blogok

Legjobb receptes blogok

 

 
Boldog névnapot!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérlek iratkozz fel,ha szeretnél értesítést kapni a legújjabb receptekről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 
Bannerek
 
Főoldal

 
Vendégkönyv

 
Itt írhatsz e-mailt nekem

 
Vásárolj hazai terméket!

Válaszd a hazait!

 
Levesek
 
Levesbetétek
 
Ételek
 
Egyéb ételek
 
Köretek
 
Saláták,mártások
 
Sütemények
 
Kelt tészták
 
Sütés nélküli sütemények
 
Sós sütemények
 
Torták
 
Gyors édesség
 
Muffinok
 
Kuglófok
 
Palacsinták
 
Rétesek
 
Pizzák
 
Fagylaltok
 
Italok
 
Tésztafélék /Alapreceptek/
 
Sütemények legfontosabb alapanyagai
 
Hasznos tárgyak,eszközök
 
Állatok részei és felhasználásuk
 
Olvasóim finomságai

Itt található képek receptjeit megtaláljátok a Fórumok-Olvasóim receptjei,konyhai praktikái menüben!

Kedves olvasóm Reny receptjei és képei

Piskótatalléros süti

Karamellás sportszelet

Barackos-pudingos sütemény

Tejfölös - meggyes pite

Somlói torta

és Ramóna képe

 

Sió szelet

Ramóna, kedves olvasóm receptjei,képei

Cukkinis répás lepények

Diós-csokoládés szelet

Mézeskalács

Nagyon csokis süti

Tejfölös sült krumpli

Németh Jánosné / Éva, kedves olvasóm receptje,képe

Ünnepi ostyatorta

Kis Gyula, kedves olvasóm receptjei,képei

Bográcsban főzött marhalábszár pörkölt

Hókocka

Fekete rózsa

 
Konyhai fortélyok,praktikák
 
Cukrászati és konyhai felszerelés
 
Mindent a fogyókúráról
 
Diétázóknak,cukorbetegeknek,liszt és tej,tojás érzékenyeknek
 
Oldalak,ahol megtalálsz
 
Marcipánmúzeum

Kopcsik Marcipánia - EGER

Marcipánmúzeum és Cukrászda - Keszthely

 

 
Ahol jártunk
 
Ahol kóstoltunk az étlapról
 
Ahol már megszálltunk
 
Már a Facebook-on is megtalálsz
Kriszdom receptjei

 
Pácolás

Helyes pácolás

A marhahúsokat (hátszín, bélszín) minden esetben egészben kell pácolni. Borssal meghintve, mustárral meg kenve, olajjal meglocsolva, légmentesen csomagolva, vagy olajfürdőben, úgy, hogy az olaj teljesen ellepje. A szeletben történő pácolás nem jó, mert a hús elveszti víztartalmának nagy részét. A szeletek közé szorult légbuborékok a hús romlását, (befülledés), káros elszíneződését (zöldülés) okozhatják.

A helyes pácolási eljárás az, hogy a tisztított sovány hátszínt egészben pácoljuk, min. 4 - 5 napig. A pácolás alatt normál hűtőben tartjuk. A szeletben való pácolás nem célszerű, mert a hús elveszti víztartalmának nagy részét. Felhasználáskor nem túl vékony szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Párolása felesleges, mert az ilyen formán előkészített hús a hirtelen sütés alatt fogyaszthatóvá válik. Ízlés szerint süthetjük angolosra, félangolosra.

Gyors pácolás

Bélszín, hátszín esetén ha nincs elegendő időnk a fenti pácolási technológia betartására, ilyenkor (főleg kirándulás alkalmával), az alábbi mód javasolható:Mustárt összekeverünk borssal, bekenjük egyenletesen a bélszín, hátszín felületét, majd egy olajozott zsírpapírba tekerjük, és pár órára a hűtőbe tesszük.

Rostélyos

(Marha felső hátszín)

A marha hátszínt csontozzuk ki, az inaktól és hártyáktól tisztítsuk meg, felszeletelve, a fenti páccal megkenve, alufóliába csomagolva tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe (hűtő táskába). Még jobb, ha szeletenként kevés olajjal és egy-egy késhegynyi mustárral is megkenve csomagoljuk, mert ez kissé pikáns ízt is ad, és puhítja a hús rostjait. A rostélyosokat készíthetjük párolva, vagy hirtelen sütve

1.PÁCLÉ

(marhahúsokhoz)

Hozzávalók:

1 rész só,1,5 rész cukor,1,5 rész összevágott petrezselyem, tárkony, zsálya, hagyma, keverék,ízlés szerint fehérbors, és konyak.

Elkészítés:

A húst kenjük be a fenti hozzávalókkal, és hagyjuk állni amíg levet nem ereszt, ekkor ráöntjük a konyakot és hűtőszekrényben, időnként megforgatva 2-3 napig pácoljuk.

2.PÁCLÉ

(roston sült baromfihoz)

Annyi tejbe, amennyi a húst ellepi, beletörünk néhány gerezd fokhagymát, s a csirkét/pulykát egy-két napig hűtőben pácoljuk. A végén szárazra töröljük, s a sütés előtt sózzuk.

3.PÁCLÉ

(roston sült marhához)

A szeleteket megkenjük olajjal, megszórjuk őrölt borssal, s vékonyra vágott hagymakarikákkal borítjuk be. Becsomagolva 2-4 napig pácoljuk hideg helyen. Sütés előtt a pác maradványait lekaparjuk, s a húst besózzuk.

4.PÁCLÉ

(füstölt sertéssonkához)

Hozzávalók:

50 dkg sóhoz:,1-1 evőkanálnyi feketeborsot, szegfűborsot, koriandert, majoránnát,,2 evőkanálnyi fenyőmagot,,1 dkg salétromsót,,5 db babérlevelet,1 fej vöröshagymát.

Elkészítés:

Ezekből páclevet főzünk annyi vízzel, amennyi - a rendelkezésünkre álló edényben - képes ellepni egy sertés egész (hátsó) sonkáját. Ha a lé kihűlt, belehelyezzük a sonkát. Egy hónapra hideg helyre tesszük, de naponta egyszer megfordítjuk benne a combot. A végén lecsorgatjuk, hideg vízben alaposan lemossuk, majd szellős helyen megszikkasztjuk (ezután mehet a füstre, ahol még úgy tíz napot kell eltöltenie).

Nyúlpác

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma,1 db sárgarépa,1 szelet zellergumó,2 gerezd fokhagyma,1 babérlevél,10 egész fekete bors,6 szem borókabogyó,1 cs kakukkfű,1 cs rozmaring,6 zsályalevél,1 üveg chianti.

Elkészítés:

A nyulat főzésre előkészítjük, feldaraboljuk. A belsőségeket hűtőszekrénybe tesszük. A nyúlhúst nagyobb tálba rakjuk. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk és felaprítjuk. A fűszereket és a leöblített zöldfűszereket a húshoz adjuk, a bort ráöntjük, letakarjuk, és hideg helyen két napig pácoljuk.

Bárányhúsok pácolása

A feldarabolt és a faggyútól megtisztított bárányt tegyük egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, reszeljünk rá fokhagymát bőségesen, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá friss rozmaringlevelet, vagy szórjunk rá szárítottat. Sózni nem szabad, mert kipirosodik a hús. Bekenhetjük joghurttal is, de az olívaolajos pác is finoman megpuhítja. Az olajok kioldják a fűszerekben lévő illóolajat, mely az olaj segítségével beszivárog a hús rostjaiba, finoman átjárja az íz a sütésre váró pecsenyét. A bárány pácolásához használhatunk még levendulavirágot és mézet is. Különleges és finom, ha reszelünk rá zöld citrom héjat, majd babérlevéllel, citromszeletekkel fűzzük nyársra. A sütési idő itt is rövid legyen, ha faszénen sütjük, csak 3-3 percig pirítsuk oldalanként, úgy a legfinomabb, ha a közepe rózsaszínű marad.

Kecskepáclé

Hozzávalók:

1 babérlevél,1 dkg borókabogyó,5 dkg zeller,10 dkg sárgarépa,10 dkg gyökér,1 dkg rozmaring,1 dkg kakukkfű,4 dkg tárkony,só, bors, ételízesítő tetszés szerint,10 dkg vöröshagyma,20 dkg fokhagyma,2 dl vörös bor,2 dkg koriander.

Elkészítés:

A pác összetevőit vízzel felforraljuk, lehűtjük, ebbe helyezzük a húst 1-2 napra. Pácolás után a húst daraboljuk. Pörköltnek ideális a csontos hús, de mindig úgy daraboltassuk, hogy jusson sovány rész is.

Forrás:Wikipédia

 
Bemutatkozás

Kedves látogató!        

Szeretettel köszöntelek oldalamon. Két gyermekes anyuka lévén sokat vagyok a konyhában. Szeretek sütni-főzni.Nemrég életmódot váltottam,és próbálom egészséges összetevőkből elkészíteni ételeimet,süteményeimet.Így amit a 2015-ös évtől teszek fel az oldalra,abban már szerepeltettem azokat az összetevőket is,amiket én kicseréltem,és eltér az eredeti receptől.Kellemes időtöltést kívánok.Észrevételeiteket, kérdéseiteket, tapasztalataitokat írjátok meg vendégkönyvembe.

Az oldal folyamatos feltöltés alatt,és folyamatosan bővül.Nézz be legközelebb is!

Köszi

 Köszöntelek az oldalamon!Üdv.:Éva

 

 
Társalgó
Sziasztok!Ha valami észrevételetek,hozzászólásotok van az oldallal,receptekkel kapcsolatban,ide is megírhatjátok. Éva
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Legújabb receptek

 Receptet képre kattintva megnézheted!

Almás-gesztenyés szelet

Sonkás - tojásos pite

Marcipános gyümölcskenyér

Kaviárral töltött,rántott halfilé

Csíkos sütemény

Emeletes élvezet

Pulykamell paprikás öntettel

Csokis - narancsos zabpelyhes keksz

Nyírségi gombócleves

Harcsafilé citromos vajmártással,diós burgonyával

 
Diós - kakaós kalácskák

Karamellás sajttorta

 
Gluténmentes receptek képekkel -Ilditől
 
Gluténmentes recept képek

Legújabb gluténmentes receptek képei

Receptet képre kattintva megnézheted.

Túrótorta

Piskótatekercs

Madártej

Túrós alagút

Tiramisu

 
Tupperware
 
Tupperware receptek képei

Tupperware receptek képek

Képre kattintva megnézheted a receptet!

Kevert meggyes

Kenyérsütés egyszerűen

Tojásmuffin

Sonkakrémes croassant

Sajtos rakott palacsinta

 

 
Farsangi receptek
 
Valentin napi receptek
 
Húsvéti receptek
 
Karácsonyi receptek
 
Szilveszteri receptek
 
Pontos idő
 
Naptár
2024. Október
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Időjárás
 
Számláló
Indulás: 2009-01-02
 
Innen jöttek a látogatóim
Locations of visitors to this page

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?