Kenyérben sült sonka
Hozzávalók:
1 kb 1 kilós füstölt-főtt lapocka,sonka,csülök,tarja,50 dkg liszt,2 dkg élesztő,1 evőkanál olaj,1 mokkáskanál só,2 kiskanál cukor,1 dl tej,2 dl víz.
Elkészítés:
A langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd összekeverjük a liszttel,sóval,olajjal.Meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.Ha duplájára kelt a tészta,kinyújtjuk,és belecsomagoljuk a füstölt-főt lapockát,további 20 percig kelesztjük.A tetejére lyukakat szúrunk,és előmelegített sütőben kb. 170 fokon szép pirosra sütjük.Közben a tetejét megkenjük vízzel.Ha megsült,és kivettük a sütőből akkor is bekenjük.Hagyjuk kihűlni,majd felszeleteljük.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!
|