Túrós lepény
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt,35 dkg margarin,6 tojás,1 csomag sütőpor,38 dkg porcukor,1 kg tehéntúró /vagy rikotta/,2 csomag vaníliás cukor,25 dkg mazsola,1 dl tej,kevés tejföl.
Elkészítés:
A lisztet,sütőport,20 dkg porcukrot,25 dkg margarinnal összemorzsoljuk,hozzáadunk 3 db tojást,és annyi tejfölt,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk,jól összedolgozzuk.Két részre osztjuk,egyik felét margarinnal kikent,lisztezett közepes tepsibe nyújtjuk.A töltelékhez a maradék 3 tojás sárgáját összekeverjük a 18 dkg porcukorral,vaníliás cukorral és a 15 dkg margarinnal,hozzákeverjük a túrót,tejet és a megmosott mazsolát.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,a túrós masszához keverjük.A tepsibe nyújtott tésztára kenjük a túrós tölteléket,befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.Tetejét megszurkáljuk villával.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.Ha kihűlt, felszeleteljük,megszórjuk porcukorral.
|