Gesztenyés muffin
Hozzávalók /12 db-hoz/:
8,5 dkg margarin,12 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor,2 tojás,pár csepp rumaroma,25 dkg gesztenyepüré,1,25 dl tej,20 dkg liszt,1,5 kávéskanál sütőpor,kevés őrölt fahéj,5 dkg apróra darabolt csoki.
Muffin sütő,muffin papír.
Elkészítés:
Margarint,porcukrot,vaníliás cukrot,tojásokat,rumaromát,megpuhított gesztenyepüré habosra kikeverjük,majd belekeverjük a tejet,végül a lisztet, amelyben a sütőport és pici fahéjat előzőleg elkeverjük,majd az apróra darabolt csokit is belekeverjük.Muffin sütőt muffin papírral kibéleljük,3/4 részig tésztával feltöltjük és előmelegített sütőben,170 fokon kb 20 percig sütjük.Ha megsült tetejét porcukrozzuk,vagy olvasztott csokit csorgatunk rá.
Az elkészített tésztát muffin papírral bélelt muffin sütőbe kanalazzukés megsütjük.
|
Ezt szoktam sütni,nagyon finom!!! Úgy is ,hogy félig rakom a nyers tészta masszával a muffin formát,bele egy nagy teás kanál rummal,cukorral kikevert gesztenyemassza,utána megint egy kevés tészta massza és így sütöm,ekkor töltelék is van benne!!!