Nagyon szeretjük az afrikai harcsát,mert nincs benne szálka,így a gyerekek is megeszik.
Afrikai harcsa tepsiben
Hozzávalók:
1 kg afrikai harcsa filé,1,5 dl olívaolaj,1 evőkanál mustár,2 gerezd fokhagyma,2 darab babérlevél,1 teáskanál mustármag,1 evőkanál Maggi sülthús fűszervarázs,vegeta,hal fűszerkeverék,5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítés:
A megtisztított afrikai harcsa filét bevagdossuk,tepsibe tesszük.Az olivaolajat egy csészében a mustárral,fűszerekkel,összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverjük.A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és a harcsa bedarabolt vájataiban egyenletesen elosztjuk.Az olajos keverékkel jól bedörzsöljük a halat,még a maradékot is ráöntjük.Az egész tepsit alufóliával letakarjuk,és két órán át hidegre tesszük./Még jobb, ha egész éjszaka áll./Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütjük,sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.
A harcsaszeleteket bevagdossuk,beletesszük a szalonnadarabokat,majd bekenjük az összekevert olajos fűszerekkel.Tepsibe rakjuk,és hagyjuk állni.
Megsütjük
|