Mozzarellás pulykamell
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,só,pulyka fűszerkeverék,kb 25 dkg mozzarella sajt,20-25 dkg bacon szalonna,2 dl főzőtejszín,1 fej vöröshagyma.
Elkészítés:
A pulykamellet rostjaira merőlegesen vékony szeletekre vágjuk.Kicsit kiveregetjük,sózzuk,és kevés pulyka fűszerkeverékkel megszórjuk.A sajtot kis hasábokra vágjuk,és a hússzeletekbe göngyöljük.Mindegyiket 1 szelet szalonnával körbetekerjük.Szorosan egymás mellé,tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük.Tejszínt a húsra öntjük,a tepsit,vagy tálat kicsit megütögetjük,hogy a tejszín mindenhova befolyhasson.Hagymát megtisztítjuk,félbe vágjuk és felkarikázzuk.Enyhén megsózzuk,a tejszínes hús tetejére rakjuk.Alufóliával letakarva 180 fokon kb. 1 órán át sütjük.A sütés vége felé a fóliát levesszük róla,hadd piruljon meg kissé.Zöldséges párolt risszel tálaljuk.
Pulykamell szeleteket befűszerezzük,rátesszük a sajtdarabot.
Feltekerjük
Betekerjük bacon szalonnával.
Szorosan tűzálló tálba tesszük.
Ráöntjük a tejszínt.
Rászórjuk a fél karikákra vágott hagymát,és megsütjük.
|