Burgonyagyon slt csirke
Hozzvalk:
1 egsz csirke,vagy csak csirkecomb,de lehet csirkemellbl,pulykamellbl,serts tarjbl is kszteni,s,rlt bors,pirospaprika,1 kg burgonya,2 fej vrshagyma,2 szelet fstlt sonka,2 paradicsom,2 paprika.
Elkszts:
Csirkt daraboljuk /ha tarjbl ksztjk,szeleteljk kiss kiverjk/,st,borsot,pirospaprikt sszekeverjk,s fszerezzk vele a hst.Burgonyt megtiszttjuk,hjt lepucoljuk,s vkony szeletekre vgjuk,hagymt felkarikzzuk,sonkt kis kockkra vgjuk.Krumplit a hagymval,sonkval sszekeverjk,szzuk.Paradicsomot,paprikt felkarikzzuk.Tepsit kiolajozunk,beletesszk a szott hagyms,sonks krumplit,rtesszk a hst,paprikt,paradicsomot,kevs vizet ntnk al,s letakarva 160 fokon kb 45 percig proljuk.Majd levesszk rla a fedt,s pirosra stjk a hst.
Kszthetjk gy is,hogy a krumlit kicsit elfzzk,s utna stjk a hssal egytt.

Tepsit kiolajozzuk,beletesszk a hagyms,sonks krumplit.

Rtesszk a fszerezett hst.

Rtesszk a karikra vgott paradicsomot,paprikt.
Letakarva proljuk,majd stjk.


|