Gesztenyés-meggyes-csokis kuglóf
Hozzávalók:
10 dkg liszt,5 tojás,25 dkg gesztenyemassza,1/2 dl rum,1/2 csomag sütőpor,5 dkg csoki,18 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,1,5 dl olaj,csipet só,1 üveg meggybefőtt ,zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A tojássárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csokit, vaníliáscukrot,olajat,sót,rumot, az áttört gesztenyemasszát,végül a lecsöpögtetett,zsemlemorzsában megforgatott magozott meggyet.A tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük,majd óvatosan a tojásos masszába keverjük,végül belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet.A masszát egy kizsírozott,kilisztezett kuglófformába öntjük,tetejét elsimítjuk.Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percig sütjük.
Annyit változtattam rajta,hogy meggy helyett cseresznyével készítettem.
kuzsu receptje Nlc-ről
|