Vakarcs recept
Hozzávalók:
50dkg liszt,15dkg zsír,1 csomag sütőpor,1 egész tojás 1,5 kis pohár tejföl,só,10 dkg sajt.
Elkészítés:
Lisztet,zsírral,asütőporral,sóval összemorzsoljuk és a tojással,tejföllel tésztává gyúrjuk.2-3-szor hajtogatjuk,a hajtogatások között 30 percet pihentetjük a tésztát.Végén kinyújtjuk,tetejét bevagdossuk,megkenjük tejföllel,megszórjuk reszelt sajttal,kockákra vágjuk.Lisztezett kivajazott,vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,és meg sütjük.
Zöldborsó- , bableves után nagyon finom.
|
Ma megsütöttem, nekem nagyon ízlik! Emlékeztet nagyanyám vakarcsára, amit spórolósan szokott sütni : liszt, zsír, 1 tojás, só, sütőpor, és aludttejjel szokta összeállítani. Köszönöm a receptet