Csokis banánkalács
Hozzávalók:
18 dkg margarin,8 evőkanál méz,1 csomag vaníliáscukor,3 érett banán,3 tojás,18 dkg teljes kiőrlésű liszt /én sima búzaliszttel készítettem/, 1 csomag sütőpor,1 citrom,2 evőkanál kakaó,8 dkg ét tortabevonó csoki,1 narancs,és még 1 banán.
Elkészítés:
Margarint 6 evőkanál mézzel,vaníliáscukorral,tojásokkal habosra keverjük.A 3 banánt meghámozzuk,villával szétnyomkodjuk,és a masszához forgatjuk.Végül lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.Kettévesszük a masszát,egyikbe belekeverjük a fél citrom héját,a másikba a kakaóport,és hozzáadunk a narancs kifacsart levéből 3 evőkanállal./Kb. olyan állagú legyen,mint a másik tészta./Kenjünk ki egy 28 cm-es hosszúkás formát vajjal,és béleljük ki sütőpapírral.Egymás után beletöltjük felváltva a kétféle tésztát,és villával márványozzuk soronként.Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 percig sütjük.Hagyjuk a formában 10 percig hűlni,vegyük ki a formából,húzzuk le róla a papírt és rácsra téve hűtsük ki.
Csokit felolvasztjuk a 2 evőkanál mézzel és 1 evőkanál narancslével,és bevonjuk vele a süteményt.A maradék citrom héját lereszeljük,levét kifacsarjuk,a banánt felkarikázzuk,és a citromlébe mártogatjuk,majd díszítjük a bevont sütemény tetejét,reszelt citromhéjjal megszórjuk.
|