Román krémes
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,25 dkg porcukor,2 evőkanál méz,4 tojás,1 evőkanál szódabikarbóna,10 dkg darált dió (vagy kókusz reszelék).
Töltelék:
4 pohár tejföl,25 dkg porcukor,25 dkg darált dió (vagy kókusz reszelék).
Máz:
1 db tortabevonó,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet a porcukorral,mézzel,tojással,szódabikarbónával darált dióval vagy kókusszal,összegyúrjuk fél órát pihentetjük.4 lapot sütünk belőle.
Krém:
Hozzávalókat összekeverjük,és a kihűlt lapokat megtöltjük vele.
Máz:
Tortabevonót az olajjal felolvasztjuk és a tésztára kenjük.
|
Szia! nagyon tetszik az oldalad, fantasztikus receptek vannak fent. Viszont kérlek áruld el mi ez a csodálatos süti ami a főképed? szeretném megcsinálni, ha lehetne kérném hozzá a receptet is. Gratulálok az oldalhoz.
Szabina
Szia! Örülök,hogy tetszik az oldalam,Köszönöm szépen a dícséretet.A főoldalon a Vienetta nevű süti van,amit az alábbi linken érsz el:
//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/gindex.php?pg=29312350
Nálunk is nagy kedvenc,főleg télen,milor a jégkrémet nem lehet enni.