Mandulás-csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
25 dkg margarin,22 dkg cukor,csipetnyi só,1 csomag vaníliáscukor,5 tojás,50 dkg liszt,1 csomag sütőpor,1 dl tej,10 dkg felaprított mandula,5 dkg durvára felaprított mogyoró,10 dkg aprított tejcsoki.
Máz:
25 dkg porcukor,1 tojás fehérje,2 evőkanál víz.
Elkészítés:
Margarint a cukorral,vaníliáscukorral kikeverjük,egymás után hozzáadjuk a tojásokat és a tejet,összedolgozzuk.Végül belevegyítjük a lisztet,sütőport,aprított csokit,mandulát,mogyorót.Kivajazott,morzsával megszórt kuglófsütőben sütjük,előmelegített sütőben,175 fokon kb 60 percig.
Máz:
Tojásfehérjét a porcukorral,vízzel fényesre kikeverjük.A fehér mázt a kuglófra csorgatjuk.Száradás után tetszőlegesen díszítjük színes cukordarával,kandírozott gyümölccsel.
|