Krumplis sonkaroló
Hozzávalók:
12 szem közepes burgonya,30 dkg zöldborsó /én kihagytam belőle/,2 csomag újhagyma,8 tojás,2 dl majonéz,4 dl tejföl,4 evőkanál mustár,4 evőkanál citromlé,1 csipet cukor,1 csipetnyi só,őrölt bors,16 vékony szelet gépsonka.
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük,a borsót külön puhára pároljuk.Hagymát megtisztítjuk,vékony karikákra vágjuk.Tojásokat keményre főzzük.A megfőtt krumplit meghámozzuk,kicsire felkockázzuk,borsót leszűrjük.Majonézt simára keverjük a tejföllel,mustárral,citromlével,csipetnyi sóval,cukorral,borssal.Beleforgatjuk a krumplit,borsót,hagymát,és 30 percet állni hagyjuk.A sonkaszeleteket kiterítjük,vékonyan megkenjük a krumplisalátával,és feltekerjük.Tálra rendezzük.Tojásokat meghámozzuk,kettévágjuk és a sonkaroló mellé kínáljuk.
Én most vékonyra szeletelt kötözött sonkába tettem.
|