Zöldséges tojásragu mustármártásban
Hozzávalók:
60 dkg burgonya,5 dkg húsos füstöltszalonna,3 dkg vaj vagy margarin,2 dkg liszt,2,5 dl tej,2,5 dl zöldségerőleves /kockából/,6 tojás,1 kisebb póréhagyma,4 kis sárgarépa /kb.20 dkg/,1-1 evőkanál magos és nem magos mustár,só,őrölt bors,kapor.
Elkészítés:
A meghámozott,megmosott burgonyákat félbe vágjuk /én nagyobb kockákra szoktam/,és forrásban lévő sós vízben kb. 15 percig főzzük,a megtisztított póréhagymát,és sárgarépát 0,5cm vastagra felszeleteljük,és a fővő burgonyához adjuk,és további 5-8 percig főzzük.Tojásokat keményre főzzük.Közben a felkockázott szalonnát a vajon 1-2 percig sütjük.A pörcöt kivesszük.A lisztet a visszamardt zsiradékba szórjuk,megpirítjuk.Állandó keverés mellett a tejjel és erőlevessel felöntjük,majd 10-12 percig főzzük.A kétféle mustárt a mártásba keverjük,sóval,borssal ízesítjük.A megfőtt tojásokat megpucoljuk,4 felé vágjuk,a leszűrt burgonyával és zöldségekkel együtt a mártásba forgatjuk.A ragut összeforraljuk,tálra öntjük és a félretett szalonnapörccel megszórjuk,tetszés szerint kaporral díszítjük.
|