Részeges túrótorta
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg margarin,20 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,50 dkg liszt,1 csomag sütőpor,1 tojás,csipet só.
Töltelék:
10 dkg mazsola,4 evőkanál rum,1 doboz /315ml/ mandarinbefőtt,4 tojás,2 csomag vaníliáscukor,20 dkg cukor,25 dkg Mascarpone /nem sózott/ krémsajt,75 dkg túró,4 dkg étkezési keményítő,1 csomag aprított narancshéj /én 2 narancs héját reszelve tettem bele/.
Elkészítés:
Tészta:
Vajat a cukorral,vaníliáscukorral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a lisztet,sütőport,sót,és a tojást,és morzsalékosra összedolgozzuk.A morzsa 3/4 részét margarinnal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és a maradék morzsatésztával együtt hűtőbe tesszük.
Töltelék:
Mazsolát megmossuk,rumba áztatjuk.Mandarinbefőttet lecsöpögtetjük.Tojásokat a cukorral,vaníliáscukorral krémesre keverjük,hozzáadjuk a túrót,mascarponét,keményítőt,narancshéjat,deleforgatjuk a rumos mazsolát,a mandarint.Tésztalapra simítjuk,és a maradék morzsával megszórjuk.Előmelegített sütőben a legalsó sínre tesszük és 175 fokon 1 óra 30 percig sütjük.Utána még kb 20 percig pihentetjük a tortaformában,hűlni hagyjuk.Tálra tesszük,és porcukrozzuk a tetejét.
Én nem tortának szoktam készíteni,hanem süteménynek sütöm meg 32X38 cm-es tepsiben.
|