Csokimázas kókuszkocka
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás,5 púpozott evőkanál porcukor,2 evőkanál kakaó,csipt só,1 csomag sütőpor,5 púpozott evőkanál liszt.
Krém:
3 dl tej,4 evőkanál liszt,20 dkg kókuszreszelék,25 dkg margarin,8 evőkanál porcukor,2 csomag vaníliáscukor,2 evőkanál rum,1 citrom reszelt héja,baracklekvár.
Máz:
10 dkg vaj,6 evőkanál kakaó,6 evőkanál porcukor,kókuszreszelék.
Elkészítés:
Tészta:
Tojást a porcukorral jó habosra keverjük./olyanra,mint mikor a piskóta tésztánál a kemény tojásfehérje már hozzá van adva a tojássárgához./Óvatosan beleforgatjuk a sót,lisztet,sütőport,kakaót,és zsírozott,lisztezett tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percid sütjük.Első 20 percben ne nyissuk ki az ajtót.Ha megsült kihült,kétté vágjuk.
Krém:
Tejet a liszttel simára keverjük,hozzáadjuk a kókuszt,cukrot,vaníliáscukrot,reszelt citromhéjat,rumot és felfőzzük./Már így sem lesz nagyon folyékony,de a lisztet kicsit meg kell főzni benne./Tűzről levéve belekeverejük a margarint,és hagyjuk kihűlni.
Máz:
Vajat felolvasztjuk a porcukorral,és belekeverjük a kakaót.
Összeéllítás:
A két lappá vágott piskóta mindkét belső oldalát bekenjük baracklekvárral.Alsó felére kenjük a krémet,befedjük a másik megkent lappal,kicsit rányomkodjuk a tetejét.Majd rákenjük a mázat,és megszórjuk kókusszal.
|
Szia Éva!
Nagyon köszönöm a receptet, igazán finom sütemény!