Kinder bueno
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérje,6 evőkanál porcukor,1 evőkanál olaj,2 evőkanál liszt,2 evőkanál zsemlemorzsa,fél csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió. Fél üveg mogyorókrém.
Krém:
5 dl tej,6 tojás sárgája,25 dkg porcukor,1 csomag vaníliás pudingpor,3 evőkanál liszt,10 dkg csoki, 30dkg margarin.1 csomag négyzet alakú háztartási keksz. 2 dl tejszín.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral,belekeverjük az olajat,lisztet,zsemlemorzsát,sütőport,és összekeverjük.35cm x 23cm-es zsírozott,lisztezett tepsibe öntjük,és megszórjuk a vágott dióval,megsütjük.A megsült meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
Krém:
Tojások sárgáját porcukorral,vaníliás pudinggal,liszttel és a tejjel simára keverjük,és megfőzzük.Megfelezzük,egyik felébe tesszük az olvasztott csokit.Ha kihűltek mindegyikbe 15-15 dkg margarint keverünk.
Összeállítás:
Tésztalapra kenjük a sárga krémet,rá tejbe mártott háztartási kekszet teszünk,megkenjük a csokis krémmel.Erre pedig 2 dl tejszínből készített tejszínhabot kenjük.
A megsült,kihűlt tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
Rákrnjük a sárga krémet.
Sorban rátesszük a tejbe forgatott háztartási kekszet.
Erre simítjuk a csokis krémet.
Végül a kemény habbá vert tejszínhabot.
|
Szijja!Nagyon finom lett a süti!:)Köszi a receptet!