Hússal,sajttal töltött burgonyakrokett
Hozzávalók:
30 dkg áttört burgonya,10 dkg liszt,1 tojás,5 dkg margarin,0,5 dl tejföl,só. Darálthús,sajt,gomba,zöldségek.
Elkészítés:
Az áttört burgonyát,liszttel,tojással,margarinnal, tejföllel,ízlés szerinti sóval összekeverjük,tésztát gyúrunk.A tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk és 10 cm hosszú,és széles darabokra vágjuk.A lapok közepére párolt darálthúst,vagy sajtot,vagy párolt gombát vagy párolt zöldségeket teszünk.összehajtva rudakat formálunk,panírozzuk,és forró olajban kisütjük.Ízlés szerinti mártással tálaljuk.
A darálthúst,gombát én kevés olajon párolt apróra vágott hagymán,sóval őrölt borssal ízesítve készítem el.Zöldségeket kevés sóval megpárolom.Sajtot vékony hasábokra vágom.Így teszem a tésztára.
|
Sziasztok! Én virslis-sajtos variációt szoktam készíteni. Bár én a krumplihoz nem szoktam tejfölt tenni, de majd legközelebb kipróbálom! Amúgy a krokett az egyik kedvencem, így töltve pedig még fincsibb!