Álsomlói
Hozzávalók:
5 tojás,18 dkg porcukor,1 csomag vaníliáscukor,3 evőkanál liszt,3 evőkanál kakaó,5 dl tej,2 evőkanál cukor,babapiskóta,darált dió,mazsola,csokireszelék,gyümölcs,tejszínhab.
Elkészítés:
Tojások sárgáját a porcukorral,vaníliáscukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,kakaót, és a tejet,simára keverjük,felfőzzük.A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,és a még meleg masszába forgatjuk.Jénai tál aljára kevés krémet teszünk,rá 4 felé tört babapiskóta darabokat,diót,mazsolát,csokit,gyümölcsöt,erre ismét a krém,és ezt még egyszer megismételjük.Teteje mindenképpen krém legyen,hűtőbe tesszük.Tálaláskor kanállal tálba szedjük,tejszínhabot nyomunk a tetejére.
Az elkészített krémből teszünk egy tál aljára,rátesszük a piskótát.
A piskótára rakjuk a gyümölcsdarabokat,reszelt csokit.
Előzőleg rumba áztatott mazsolát.
Darált diót.
Végül befedjük krémmel.Így rétegezzük,a teteje mindenképpen krém legyen.
Kevés darált diót szórunk rá.Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
|