Zselés szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojás,8 evőkanál liszt,8 evőkanál porcukor,2 csomag sütőpor.
Középső tészta:10 tojás fehérje,30 dkg porcukor,10 dkg apró darabokra tört csoki,10 dgk vágott dió,10 dkg vágott zselé,20 dkg liszt.
Krémhez:
0,5l tej, 6 evőkanál liszt,20 dkg margarin,20 dkg porcukor,1 citrom.
Tetejéhez:
10 dkg tortabevonó,3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Tészták:
4 tojást,4 evőkanál porcukorral jó habosra keverjük,és belekeverünk 4 evőkanál liszttel elvegyített sütőport.Zsírozott lisztezett tepsiben piskótát sütünk.Majd még egy ugyanilyen piskótát.
Középső tészta:A tojások fehérjéből porcukorral kemény habot verünk,hozzáadjuk a csokit,diót,zselécukrot,végül a lisztet,és sütjük.
Krém:
Tejben sűrűre főzzük a lisztet,kihűtjük.Margarint a porcukorral,citrom reszelt héjával és levével jól kikeverjük,és a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
Egyik piskótalapra kenjük a krém felét,rá a zselés lap,majd a krém másik fele,és ismét a piskóta lap.
Teteje:
Tortabevonót az olajjal felolvasztjuk és a tetejére simítjuk.
|