Sárgabarackos lepény
Hozzávalók:
25 dkg cukor,1 tojás,késhegynyi szódabikarbóna,2 dl tejföl,1 dl tej,25 dkg rétesliszt,kb.10 db közepes sárgabarack.
Elkészítés:
Cukrot tojást,szódabikarbónát,tejfölt,tejet,habosra keverjük,majd beleszitáljuk a réteslisztet,és elkeverjük.Vajazott 35cm x 23 cm-es tepsibe rakjuk a tésztát.Sárgabarackokat ketté vesszük,meghámozzuk,és a magház részével lefele a tésztára rakjuk,sorba.Forró 180 fokos sütőben tűpróbáig kb. 30-35 percig sütjük,ha megsült tetejét porcukorral megszórjuk.
Kb.:20-24 db jön ki belőle.Én a tésztát 2-szeres adaggal készítem,így vastagabb,és jobb.
Sütés előtt
Megsütve
|
Szió!
most csinálom a barackos lepényt.de nem tudom neked mekkora a tepsid amibe sütöd?
mert most nézem azt hiszem az enyém nem lesz jó,mert én is dupla tésztával csináltam de nem
akkora a tepsim.most akkor nagyon magas lesz a süti,meg száraz?kb mennyi ideig kell sütni és
hány fokon?ja az én tepsim 37x22-es!
köszi!Meli
Szia Meli!
Biztosan jó ,sőt jobb ha a tészta vastagabb.Az én tepsi 35 cm x 23 cm-es,180 fokon kb. 30-35 perc.
Üdv.:Éva