Lambada szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojás,40 dkg porcukor,25 dkg liszt,1 csomag sütőpor,2 evőkanál kakaó.
Krém:
1 margarin, ízlés szerinti rum,20 kg porcukor,1 vaníliás pudingpor,3 dl tej.
Teteje:
10 dkg tortabevonó,3 evőkanál olaj,kókuszreszreszelék.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd a porcukorral,8 evőkanál vízzel tovább verjük.Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,majd a lisztet,sütőport,és összekeverjük.Jó felét zsírozott,lisztezett tepsibe öntjük.Másik felébe kakaót teszünk,cikk-cakk-ban a sárga tésztára csorgatjuk,megsütjük.
Krém:
Margarint cukorral,vaníliáscukorral,rummal habosra keverjük.pudingport a tejjel megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
Krém felével megtöltjük a tésztát,másik felét a tészta tetejére kenjük.
Teteje:
Tortabevonót olajjal felolvasztjuk,krém tetejére simítjuk,és megszórjuk kókusszal.
|