Felvidéki szelet
Hozzávalók:
Tészta:
33 dkg liszt,8 dkg margarin,8 dkg porcukor,2 evőkanál kakaó,2 evőkanál tej,1 csapott kávéskánál tejben felolvasztott szalalkáli,1 tojás.
Krém:
25 dkg margarin,25 dkg porcukor,4 dl tej,3 evőkanál vaníliás pudingpor,0,5dl rum,10 dkg mazsola.
Feketekávé,babapiskóta.
Teteje:
10 dkg tortabevonó csoki,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
Margarint a liszttel,porcukorral,kakaóval összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tejet,tojást,szalalkálit,és összegyúrjuk.2 lapot sütünk.
Krém:
Tejben a pudingport sűrűre főzzük.Margarint a cukorral habosra keverjük,és ha a puding kihűlt a kettőt összekeverjük,és a rumba áztatott mazsolát,is hozzákeverjük.
Összeállítás:
Egyik lapra kenjük a krém felét,arra rakjuk a kávéba áztatott babapiskótát,sorba egymás mellé.Majd a krém másik felét rákenjük,és a másik lappal befedjük.
Teteje:
Csokit az olajjal felolvasztjuk,és a tésztára simítjuk.
Én a kávé helyett jó erős kakaóba forgatom a babapiskótát,a gyerekek miatt.
|