Hagymás burgonyakrémleves
Hozzávalók:
4 szál újhagyma,vagy 2 fej vöröshagyma,2 kg burgonya,2 evőkanál liszt,3 evőkanál vaj,1 l víz,1 l tej,só,fehérbors,1 csokor petrezselyem.
Elkészítés:
Vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát /újhagymát a zöldje nélkül/,majd belekeverjük a lisztet.Szép fokozatosan hozzáadjuk a vizet.Másik lábosban megfőzzük a megtisztított,felaprított burgonyát,leszűrjük és burgonyatörővel átnyomkodjuk.A pépet a hagymás léhez adjuk,ráöntjük a tejet,összeturmixoljuk,és felforraljuk.Kedvünk szerint ízesíthetjük felaprított petrezselyemlevéllel,/újhagyma esetén a felaprított zöldjével/.
Én főztem bele grízgombócot is.
|