Habos - diós linzer
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt,20 dkg darált dió,12 dkg porcukor,20 dkg margarin,1 tojás sárgája,1 csomag sütőpor.
Hab:
10 dkg mazsola,3 evőkanál rum,3 tojásfehérje,15 dkg porcukor,20 dkg durvára vágott dió,2 evőkanál tejszín.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet,porcukrot,sütőport összekeverjük,elmorzsoljuk benne a margarint,hozzáadjuk a diót,és a tojássárgákat.Tésztává gyúrjuk,1 órára hűtőbe tesszük.Hűtőből kivéve 5 mm vastagra nyújtjuk és 6 cm átmérőjű körökre szaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Hab:
A mazsolát rumba áztatjuk.A tojásfehérjét a cukorral jó keményre verjük,majd óvatosan összekeverjük a dióval,mazsolával,és tejszínnel.
A tésztakorongok tetejére halmozzuk a habot,és kb. 10-15 percig sütjük.
Tésztát elkészítjük.
Tésztát kinyújtjuk,szaggatjuk,tepsibe rakjuk és a habot a tetejére halmozzuk,és sütjük.
|