Rántott csillagtök /patiszon/ hagymás-ecetes lében
Hozzávalók:
1 nagyobb csillagtök,só,liszt,tojás,zsemlemorzsa,olaj,víz,ecet,cukor,2 közepes fej vöröshagyma.
Elkészítés:
A csillagtököt megpucoljuk,felszeleteljük,a magját kiszedjük,sózzuk,majd lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk,és bő olajban aranybarnára sütjük.Elkészítjük a levet.Vízbe ízlés szerinti ecetet és cukrot teszünk,és addig keverjük,míg elolvad benne a cukor.A hagymát megpucoljuk,és felkarikázzuk.Egy edénybe rétegezve lerakjuk a kirántott patiszonokat és a hagymát,majd felöntjük az ecetes,cukros lével annyira,hogy ellepje.Hűtőbe tesszük,másnap fogyasztjuk.
|