Dupla csirkemell
Hozzávalók:
2 fél csirkemell,só,3 zsemle,tej a zsemle áztatásához,1 vöröshagyma,1 evőkanál olaj,2 tojás,2 elkapart csirkemáj,bors,majoranna,12 szelet baconszalonna.
Elkészítés:
A fél csirkemelleket besózzuk,és legalább 15 percig állni hagyjuk.Zsemléket a hideg tejben megáztatjuk,kinyomkodjuk.A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük,hozzáadjuk az elkapart májat,és azt is dinszteljük.Majd hozzáadjuk a zsemléket,tojásokat,sózzuk,borsozzuk,majorannázzuk,és jól összedolgozzuk.3 szelet bacont kiterítünk egymás mellé,középre tesszük a májas massza 1/4-ét,és akkorára lapítjuk,mint a csirkemell.Rátesszük az egyik húst keresztbe,majd befedjük a májas massza második 1/4-ével,és ráhajtjuk a bacont,és felülről is befedjük a 3 szelet baconnal,amit rácsomagolunk.Másik húst is elkészítjük így,és tűzálló tálba tesszük.Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percik lefedve pároljuk,majd levesszük a tetejét és 40 perc alatt pirosra sütjük.
Kiterített baconszalonnára rátesszük a májas masszát.
Rátesszük a csirkemellet.
Ismét a májas massza.
Felhajtjuk a baconszalonnát.
Másik három szelet bacont rátesszük a tetejére,és aláhajtjuk.
Sütés előtt.
Már megsülve.
Így néz ki felvágva.
|