Kriszdom Receptjei
Legjobb receptes blogok

Legjobb receptes blogok

 

 
Boldog nvnapot!

 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Krlek iratkozz fel,ha szeretnl rtestst kapni a legjjabb receptekrl!
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 

 
Bannerek
 
Foldal

 
Vendgknyv

 
Itt rhatsz e-mailt nekem

 
Vsrolj hazai termket!

Vlaszd a hazait!

 
Levesek
 
Levesbettek
 
telek
 
Egyb telek
 
Kretek
 
Saltk,mrtsok
 
Stemnyek
 
Kelt tsztk
 
Sts nlkli stemnyek
 
Ss stemnyek
 
Tortk
 
Gyors dessg
 
Muffinok
 
Kuglfok
 
Palacsintk
 
Rtesek
 
Pizzk
 
Fagylaltok
 
Italok
 
Tsztaflk /Alapreceptek/
 
Stemnyek legfontosabb alapanyagai
 
Hasznos trgyak,eszkzk
 
llatok rszei s felhasznlsuk
 
Olvasim finomsgai

Itt tallhat kpek receptjeit megtalljtok a Frumok-Olvasim receptjei,konyhai praktiki menben!

Kedves olvasm Reny receptjei s kpei

Pisktatallros sti

Karamells sportszelet

Barackos-pudingos stemny

Tejfls - meggyes pite

Somli torta

s Ramna kpe

 

Si szelet

Ramna, kedves olvasm receptjei,kpei

Cukkinis rps lepnyek

Dis-csokolds szelet

Mzeskalcs

Nagyon csokis sti

Tejfls slt krumpli

Nmeth Jnosn / va, kedves olvasm receptje,kpe

nnepi ostyatorta

Kis Gyula, kedves olvasm receptjei,kpei

Bogrcsban fztt marhalbszr prklt

Hkocka

Fekete rzsa

 
Konyhai fortlyok,praktikk
 
Cukrszati s konyhai felszerels
 
Mindent a fogykrrl
 
Ditzknak,cukorbetegeknek,liszt s tej,tojs rzkenyeknek
 
Oldalak,ahol megtallsz
 
Marcipnmzeum

Kopcsik Marcipnia - EGER

Marcipnmzeum s Cukrszda - Keszthely

 

 
Ahol jrtunk
 
Ahol kstoltunk az tlaprl
 
Ahol mr megszlltunk
 
Mr a Facebook-on is megtallsz
Kriszdom receptjei

 
Praktikk,fortlyok

• Tvhit, hogy a stl lesz kemny a csirkemj.Nyugodtan megszhatjuk  stskor,a titok, hogy ne sssk tl sokig!   

• Ha lehet,a gombs telekhez hasznljunk vargnya gombt,sokkal intenzvebb az ze,minta hagyomnyos shampiongombnak.

• Knnyen s gyorsan kszthetnk hzi paradicsomprt,amelyet aztn pizzkhoz,tsztkhoz hasznlhatunk.Sokan gy tudjk,hogy csak akkor lesz j a hzi paradicsomszsz,ha elszr a megmosott paradicsomokat forrvzbe mrtjuk,majd lehjazzuk,kimagozzuk s gy dolgozunk vele.Van azonban egy sokkal gyorsabb mdszer is:a paradicsomokat kevs vzben egy kis fokhagyma trsasgban megfzzk /nhny perc/,majd egy botmixer segtsgvel az egszet sztturmixoljuk.gy bennemarad a hja,magja is, mgis egy magas rosttartalm,sima,csom- s darabmentes szszt kapunk,melyet kedvnkre fszerezhetnk a tovbbi felhasznls szerint.

• A bsges vrshagyma kedvez lettani hatsa mellett srtknt is remek.Ha telnket egszsgesen szeretnnk srteni,akkor hasznljunk bsgesen vrshagymt.A ksz telt olajon dinsztelt vrshagymval tudjuk besrteni.

• Adjunk a lencsefzelkhez egy kis fonya vagy srgabaracklekvrt.A pikns,savanyks zhez nagyszeren harmonizl az desks lekvr ze.

• A kla nem csak innival,de pcolhatunk benne hst is.Mivel ers savat tartalmaz,gy a hs rostjait megpuhtja,eltnteti a karakteres zt a marhahsbl s kicsapja belle a vrt.

• Egy perc alatt kszthetnk finom s egszsges gymlcsfagyit.Csak egy doboz gyorsfagyasztott bogys gymlcs s 1,5 dl tej, valamint egy kis cukor kell hozz. Mindezt sszeturmixoljuk s azonnal fogyaszthatjuk.

• A nemesebb szelet hsokat lehetleg csak sts utn szzuk meg,mert a s az rtkes zanyagokat kiszvja a hsbl,s ezzel rgsak,szrazak lesznek.A halakat viszont rdemes elre beszni,mert akkor nem trik annyira a halhs,pl. a halszlben.

• Zsrban sttt hsok puhbbak lesznek,mint az olajban stttek.

• Ha karajt,htsznt vagy combot hasznlunk a fzshez,az inakat vgjuk t,mert stskor sszeugrik a hsunk.A csirkecomb stsnl clszer az zletnl bevgni,gy knnyebben tsl.

• Ha a kemny tojs fzlevt ersen megszzuk,nem robban szt oly knnyen a tojs.Ezrt j tbbek kztt a hsvti tojst a sonka levben fzni.

• Ha dessget ksztnk,knnyen megsprolhatunk jnhny kalrit azzal,ha a cukor mellett egy kevs st is tesznk hozz.A s ugyanis az des zeket is kiemeli,gy kevesebb cukor elg a kvnatos z elrshez.Persze a szst se vigyk tlzsba,mert dessg helyett ss stemnynk lesz.

• Fzelkek s levesek srt anyaga liszt helyett maga a zldsg alapanyag lehet,amelynek egy rszt sszeturmixoljuk.

• A vrcukorszintnkre sokkal kedvezbben hat,ha a vagdaltba ztatott zsemle helyett ftt srgaborst tesznk.

• Galuskknl a liszt egy rszt turmixolt zldsgekkel ptolhatjuk,pl. srgarpa, paraj,zldbors. gy nem csak az energiartkt cskkenthetjk,de a sznt, s az zt is javthatjuk.

• Ha az teleinket csak az elkszts vgn szzuk meg,kevesebb st kell rtenni.

• Ha felforrt a hsleves,szedjk le a habjt,ntsnk egy kis hideg vizet r,s lass tzn fzzk tovbb.Nem lesz zavaros,hanem szp ttetsz.

•Ne ijedjen meg,ha a rnts csoms, hasznljon szrkanalat.

•Ha az olajbogy ss lben volt,felhasznls eltt bltsk le,nehogy elszza a saltt.

•Fzs eltt a csontos hst tepsiben pirtsuk meg egy picit,zletesebb lesz a leves.

• Ha nehezen,sokig nem f meg a marhahs,tegynk a vzbe egy kshegyi szdabikarbnt. Ms hsra is rvnyes ez az eljrs.

• Sokig elll s friss marad az leszt,ha lgmentesen folpackba csomagoljuk.

• A flia sem fnyt,sem zeket vagy szagokat nem ereszt t.Szagok s zek sts kzben nem tvoznak el,de az tel trols alatt sem veszi t ms,ers szag lelmiszerek,pldul sajt, szalmi stb... illatt,ha azokat flival bebortjuk.Az gy csomagolt zldsg,gymlcs htszekrny nlkl is frissen marad,akr melegben is.
Az elre elksztett saltk,hidegtlak flival bortva megtartjk zket s formjukat.
A szeletelt felvgottak frissessge,szne ugyancsak megmarad,ha a boltbl hazarkezve azonnal fliba csomagoljuk.

• A stemnyek sszelltsnl fele stport s fele mennyisg szdabikarbnt hasznljunk,szp egyenletes lesz a tszta.

• A piskta tsztjba tegynk egy csipet szdabikarbnt,s nem esik ssze.Nem szabad sts kzben a st ajtajt nyitogatni, mert a tszta sszeesik,csak akkor szabad kinyitni,ha mr megslt.

• A zldsgek megfogtk a kezt,nem tudja lemosni? – ne ijedjen meg,nem marad ilyen a keze,ha van otthon citrom.A citrom levvel drzslje be a kezt.

• Rntott sajtot gy sthetnk a kifolys veszlye nlkl,ha dupln panrozzuk /liszt-tojs, liszt-tojs/,majd zsemlemorzsa,s 20 percre mlyhtbe tesszk,majd forr olajban gyorsan stjk ki.

• A pirospaprika gy rzi meg a sznt s az zt,ha pr db babr levelet tesznk a tartjba.

• A fejes salta ropogsabb lesz,ha felhasznls eltt manyag zacskba csomagolva 10-percre htbe tesszk.

• Vanliscukrot magunk is kszthetnk!Egy csavaros tetej vegbe tegynk porcukrot s a kzepbe szrjunk bele egy vanliarudat,majd csavarjuk r a tetejt, s hagyjuk gy llni 1-2 htig.
Sokkal erteljesebb lesz az ze,mint a boltban vsroltnak.

• Alufliba csomagolva hnapokig elll az leszt a fagyasztba.Ha szksgnk van r,nhny rval felhasznls eltt vegyk ki s szobahmrskleten hagyjuk felengedni.

• A dit ledarlva,bezacskzva,tegyk a fagyasztba.Hasznlat eltt egy fl rval vegyk ki,s hagyjuk,hogy magtl szobahmrskleten melegedjen fel.Utna rgtn hasznlhatjuk.

• Ha sok stemny megmaradt az nnepekrl,tegyk jl zrhat dobozba s fagyasszuk le. Ha megkvnjuk, csak ki kell venni s szobahmrskleten hagyni hogy szp lassan kiengedjen.Az ze mg finomabb lesz,mert az zek jobban sszernek.

• A rntott hs bundja nem szakadozik le ha a hst panrozs eltt szrazra trljk,s b forr olajban stjk.

• Jobban rvnyesl a hagyma ze az telben,ha nem aprra vgva, hanem reszelve tesszk bele.

• Sokkal finomabb lesz a ftt krumpli,ha kevs tejet ntnk a fz vzbe.

• Mindig ss vzbe tegyk fel a hjas krumplit,gy nem f szt .

• Ha a linzertszta nyjtskor ragad,tegyk be 15 percre a mlyhtbe.

• A ftt cklt knnyen lehet hmozni,ha hideg vzbe mrtjuk.

• Gyorsabban megpuhul s zletesebb lesz az alma ha a fz vizbe egy csipet st tesznk.

• A fekete bors ersebb,cspsebb mint a fehr bors.A fehr bors kevsb csps s enyhbben aroms z.

• Ha elsztuk a levest,lehet segteni rajta gy,hogy tojsfehrjt kemny habb vernk, s a fv leves tetejre tesszk, majd pr perc mlva szr kanllal levesszk.

• Ha kemnytojst fznk,a vizbe tegynk egy kanl st, gy nem reped meg a hjja.

• A tojsfehrjt knnyebb felverni ha tesznk hozz egy csipet st s egy kanl vizet.

• A hsvti tojs ze jobb lesz,ha miutn kemnyre fztk,megpucoljuk, s tovbb fzzk a sonkval egytt.

• Ha a szrazbab rgi s nem akar megpuhulni,tegynk a fz vzbe egy kis szdabikarbnt.

• A halszag hamarabb eltnik a keznkrl, ha kzmoss eltt citromlvel bedrzsljk.

• Akkor j a halszl,ha az ednybl felszll gztl keznk sszetapad.

• Az lesztt felhasznls eltt fl rval vegyk ki a htbl,gy hamarabb megkel majd a tszta.

• A hspcba soha ne tegynk st,mert a hs megkemnyedik,rgs lesz.

• A nyers zldsgeket ne ztassuk sokig,mert a vitaminok kiolddnak bellk.

• A paradicsom bre knnyen lehzhat lesz,ha egy rpke pillanatra forr vzbe mertjk.

• Csps zldpaprikt ettnk?A hideg vz nem oltja a sznkban g tzet?Prbljuk ki a tejet,az majd segt!

• Knnyen meghmozhatjuk a hjban ftt burgonyt,ha fzs utn egy fl percre hideg vzbe tesszk.

• Nhny csepp citroml miatt kr lenne felvgni a citromot.Szrjunk bele egy vastagabb tt s a lyukon nyomjuk ki belle a szksges mennyisget.gy mg j nhny napig elll a gymlcs.

• Sts kzben ne szurkljuk a hst,mert kifolyik belle a nedvessg s kiszrad.

• A fzshez hasznlt vizet csak a forrs utn szzuk,ellenkez esetben a melegts sokkal tovbb tart.

• A rmai tlat /fedvel egytt/ hasznlat eltt ztassuk hideg vzbe,ezzel megakadlyozhatjuk,hogy a sts kzben megrepedjen.A stst hideg stben kezdjk s csak fokozatosan nveljk a hmrskletet.

• A startba tett nhny szem rizs megakadlyozza,hogy a s sszelljon.

• Kevsb cspi majd szemnk a hagyma szeletels,aprts kzben,ha a ks pengt forr vzbe mrtjuk,vagy citromlvel kenjk meg hasznlat eltt.

• A vrshagymt mindig jl megmosva,de hjastul tegyk a hslevesbe,gy szp sznt ad annak.

• Sokkal dsabb lesz a rntotta,ha tojsonknt egy evkanl tejet tesznk bele.

• Nem fut ki a leves,ha a lbas bels karimjt vajjal megkenjk.

• Szrjuk meg a fokhagymagerezdeket egy kevs sval,gy amikor aprtjuk,nem ragad a vgdeszkhoz,kshez.

• Ha vletlenl nincs kznl tojs,a darlt hsba nyers burgonyt reszelhetnk,a kemnyt sszetartja a hst.

• A tr ktszer annyi ideig marad friss,ha a csomagot a hajtogatssal flfel troljuk.

• A kalcs nem szrad ki,ha a vgott felletre fogvjval egy szelet fiss kenyeret tesznk.

• A petrezselyemgykr fels rszbl felhasznls eltt vgjunk le egy ktujjnyi darabot,lltsuk kis tnyrra,ntsnk r kevs vizet.Ha vilgos, meleg helyen tartjuk 4-5 nap mlva friss zldpetrezselymnk lesz.

• Cserepes metlhagymt szrnak levgsa utn tbbszr is ki lehet hajtatni.Tvt tegyk friss fldbe,napos ablakba,ktnaponknt ntzve kb. kt ht mlva vgni lehet belle.

• Mitl esik ssze a sts vgn a tszta?Ha kelletnl tbb folyadkot adtunk a tszthoz,vagy ha tl sokig vertk a habot.Hogy ezt elkerljk,mindg pontosan tartsuk be a hozzvalk mennyisgt.A megslt tsztt rvid ideig hagyjuk mg a kikapcsolt stben a sts vgn.

• A nehezen puhul hsra fzs kzben ntsnk egy-kt evkanl finom ecetet. Hamarabb elkszl.

• Ha a prklths zsrosabb a szoksosnl,teljesen felesleges tovbbi zsiradkot tenni al.Egyszeren tegyk mell a hagymt s 1-2 evkanl vizet.A hagyma a hson tallhat zsiradktl is megpirul.

• A mjat /brmilyen mjat/ felhasznls eltt ztassuk tejbe vagy vzbe, gy fzs kzben nem kemnyedik meg.

• Knnyen lehzhat a szrazkolbsz bre,ha eltte vzbe mrtjuk.

• Nem fog sztpukkadni sts kzben a kolbsz, hurka, ha eltte hideg vzbe ztatjuk.

• Mieltt a hst prolni kezdennk,pirtsuk meg hirtelen mindkt oldalt.Az gy kicsapd fehrje meggtolja, hogy a hsl kifolyjon a prols sorn.

• Hamarabb megpuhulnak, s knnyebben emszthetek a hvelyes zldsgek, ha fzvizkbe kevs szdabikarbnt szrunk, s csak forrs utn szzuk meg ket.

• A szrazbabot fzs eltt gondosan vlogassuk t, a kavicsoktl, szemttl tiszttsuk meg, majd tbbszr mossuk t.Hogy meggyorstsuk a fzst, hideg vzben ztassuk nhny rig. A vz hmrsklete ne legyen magasabb 15 C foknl, mert klnben a bab besavanyodik, s akkor mr nem fzhet puhra.A forrsban lv vizet ne htsk le, a fzlhez hideg vizet ne tltsnk, mert a bab sztreped.

• Ha olyan lekvrt vagy dzsemet ksztnk, ami vagy gymlcsdarabokat tartalmaz,akkor szilrduls kzben prszor fordtsuk meg az veget,hogy a darabok egyenletesen keveredjenek el az vegben.

• Mieltt a stemnyt vagy tortt olvasztott csokoldval bevonnnk,vkonyan kenjk meg felforrstott baracklekvrral. Ez szigetel,gy nem szvdik be a csokold a tsztba.

• Finomabb, intenzvebb z lesz a stemnybe tett di, ha meleg stben vagy serpenyben megpirtjuk,csak utna darljuk meg.A di a tl vgn felfrissl,j z lesz,ha nhny rra tejbe ztatjuk,majd lecspgtetjk, aztn langyos stben megszrtjuk.

• Knnyen lehzhat az szibarack,a srgabarack,a paradicsom hja,ha a gymlcst hmozs eltt szrkanlba tve egy percre forr vzbe mrtjuk,s utna azonnal jgkockkkal httt hideg vzbe rakjuk.

• Fontos,hogy a hst hideg vzben tegyk fel fni.A fokozatosan meleged vzben az zek lassan olddnak ki,de ha forr vzbe rakjuk,a hs felletn kicsapd fehrjerteg ezt megakadlyozza.gyeljnk arra, hogy a leves csak gyngyzve forrjon, s ne kevergessk, mert klnben zavaros lesz.

• A hstt hasznlat eltt mindig olajozzuk be,gy nemcsak knnyebben jn ki a hsbl,de a mosogatsa is egyszerbb,mert nem tapad r a megslt hs.

• Kitn frisst nyron a gymlcslbl kszlt jgkocka.Nyri italainkat nemcsak hsti,de zesti is.Jgkocka ksztshez mindig forralt vizet hasznljunk.A jgkockkba egy-egy szem apr gymlcst /mlnt-epret-ribizli szemeket/ is tehetnk.

• A kelt tszta sts kzben gyakran sszeesik.Ha mg nyersen egy szl makarnit dugunk a kzepbe,azon a felesleges gz sls kzben elprolog, s a kelt tszta szp magas marad.A tsztt hidegen is elkszthetjk, ami azt jelenti,hogy hidegen sszedolgozzuk,majd htszekrnybe tesszk egy jszakra.Msnapra gy is megkel.

• A hst s a halat panrozs eltt szrazra kell trlni,hogy ne vljon le rla a kreg.A panrozott hst forr zsiradkban sssk ki.Ha a panrozs vge fel gy ltjuk, hogy nem lesz elg a tojs,de mr nem akarunk jat feltrni,ptoljuk egy kevs tejjel.Panrozskor a zsemlemorzsba keverhetnk reszelt parmeznsajtot vagy kkuszt vagy mogyort.

• Ha elsztuk a levest vagy prkltet,kshegynyi szdabikarbnt adjunk hozz,az enyhti a sssgot.Mg jobb, ha 1-2 nyers burgonyt fznk az telbe,ez magba szvja a felesleges st.

• Ha egy vzzel tele ednybe tesszk a tojsokat,a zptojsok feljnnek a vz tetejre,a tbbi pedig lesllyed.Elkerlend a bajt mindig 1 bgrbe trjk fel elszr a tojst gy ntsk abba az ednybe amibe dolgozunk vele.gy ha vletlenl rossz akkor nem rontja el az egsz kajt s csak azt az egyet kell kidobni.

• Az lesztmentes kovsz elksztsekor 10 dkg rozsliszthez 1 evkanlnyi (folys) mzet, 1/2 teskanlnyi rlt kmnyt, 1/2 teskanlnyi rlt koriandert, 1/2 teskanlnyi rlt deskmnyt, 2,5 dl langyos vizet, valamint mg egy kis rozslisztet tesznk /utbbit a "megszrshoz" fogjuk felhasznlni/.
A rozslisztet elkeverjk a fszerekkel, majd a vz s a mz hozzadsval az egszet sima masszv dolgozzuk.A ppet beletltjk egy nagy uborksvegbe, s letakarjuk egy tiszta ruhval.A kvetkez 72 rban naponta egyszer megkeverjk, a tetejt beszrjuk liszttel.Ahogy a kovsz rik, a trfogata megtbbszrzdik,s jellegzetes savanyks illatot raszt.Ha az rs befejezdtt,az veget lezrhatjuk egy csavaros tetvel, gy a kovszt htszekrnyben is trolhatjuk.Ha belthat idn bell nem hasznljuk fel, akkor megprblhatjuk kmletesen /nem tl forr helyen/ megszrtani s porr trni. gy eltarthatjuk s ksbb - langyos vz hozzadsval - jjleszthetjk.

• lesztvel pedig gy kszl a kovsz:Csommentesre sszekeverjk az lesztt,a lisztet, a cukrot s 1 liter langyos vizet.Nagy befttes vegbe tesszk,lefedjk, s 2 napig meleg helyen /szobahmrskleten/ pihentetjk, kzben nha megkeverjk.Ez a mennyisg 8-10 kenyr stshez elegend.Htszekrnyben 10 napig is eltarthat.Ha a felt elhasznltuk,tegynk hozz 25 dkg lisztet s fl liter vizet.Keverjk ssze, rleljk 1 napig szobahmrskleten, majd ismt htszekrnyben troljuk.

• A szraz kenyeret sokflekppen felhasznlhatjuk,ha mg nem nagyon szraz,pirtsnak,krmlevesbe pirtott,kenyrkocknak,melegszendvicsnek, bundskenyrnek,ha mr nagyon szraz,zsemlemorzsv darlhatjuk.

• Ha fagyasztott hst akar gyorsan felolvasztani,tegyk egy ers nejlonzacskba a hst s egy forrvizes tbla tesszk.Amikor kezd hlni a vz,akkor kicserljk forrra.

• A kemny tojst hideg vzben tegyk fel s forrstl szmtva 8 percig fzzk,majd a forr vzbl hideg vzbe rakjuk.Fzs eltt a tojst a tompa vgn tvel szrjuk meg, fzs kzben gy nem reped el.Ha viszont mr repedt a tojs,legjobb a vzbe kevs ecetet vagy st tenni.A s, ill. az ecet megakadlyozza,hogy a fehrje a repedsen kifolyjon.Ha a tojst fzs eltt szobahmrskleten troltuk, a kemny tojst knnyebb megtiszttani.

• A friss fokhagymagerezdeket ne vgjuk aprra,hanem kssel trjk ssze, vagy drzsljk szt,vagy fokhagymanyomn nyomjuk t.A fokhagyma ers szaga cskken,ha nhny percig ss vzben ztatjuk.Ha friss fokhagyma helyett fokhagymaport hasznlunk,1 mokkskanl fokhagymapor 4 gerezd fokhagymnak felel meg.

• A vrshagyma nem knnyeztet,ha eltte /alufliba csavarva/ nhny percre mlyhtbe tesszk.

• Knnyebb lesz a fnk,ha a tojssrgjt egyenknt adjuk a liszthez,s egy habb vert tojsfehrjt is hozzkevernk.Minden, amit a fnk elksztshez hasznlunk,szoba hmrskletnek kell lennie.A megkelt fnktsztt nyjtani kell,de nem gy, mint a gyrt tsztkat,hanem a sodrfval alig rintve, ppen csak simtva, nem laptva.A tsztt a pogcsaszaggatnl nagyobb,lisztezett kiszrval vagy egyszeren vegpohrral kell kiszaggatni.Bsges mennyisg olajat kell felforrstani, s egy kis tsztadarabka kistsvel ellenrizni a hfokt.A stst mindig a legelszr kiszaggatott fnkdarabokkal kezdjk, mert azoknak volt a legtbb idejk megkelni.A forr olajban mindig a megkelt fnk fels rsze kerljn alulra,mert gy sts kzben a msik fele is tovbb tud kelni,s knnyebb lesz a tszta.Ha tl forr az olaj,a tszta hamar megpirul,de a belseje nem sl t rendesen,nem marad ideje a nvekedsre,gy nem lesz szalagos.Ha tl hamar felfvdik a fnk egyik fele,akkor reges lesz a belseje,s amikor kiszedjk az olajbl,sszeesik.Ilyenkor inkbb hamarabb vegyk le a fedt,s ne hagyjuk a tsztt tlsgosan megdagadni.

 
Bemutatkozs

Kedves ltogat!        

Szeretettel kszntelek oldalamon. Kt gyermekes anyuka lvn sokat vagyok a konyhban. Szeretek stni-fzni.Nemrg letmdot vltottam,s prblom egszsges sszetevkbl elkszteni teleimet,stemnyeimet.gy amit a 2015-s vtl teszek fel az oldalra,abban mr szerepeltettem azokat az sszetevket is,amiket n kicserltem,s eltr az eredeti receptl.Kellemes idtltst kvnok.szrevteleiteket, krdseiteket, tapasztalataitokat rjtok meg vendgknyvembe.

Az oldal folyamatos feltlts alatt,s folyamatosan bvl.Nzz be legkzelebb is!

Kszi

 Kszntelek az oldalamon!dv.:va

 

 
Trsalg
Sziasztok!Ha valami szrevteletek,hozzszlsotok van az oldallal,receptekkel kapcsolatban,ide is megrhatjtok. va
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Legjabb receptek

 Receptet kpre kattintva megnzheted!

Alms-gesztenys szelet

Sonks - tojsos pite

Marcipnos gymlcskenyr

Kavirral tlttt,rntott halfil

Cskos stemny

Emeletes lvezet

Pulykamell papriks ntettel

Csokis - narancsos zabpelyhes keksz

Nyrsgi gombcleves

Harcsafil citromos vajmrtssal,dis burgonyval

 
Dis - kakas kalcskk

Karamells sajttorta

 
Glutnmentes receptek kpekkel -Ilditl
 
Glutnmentes recept kpek

Legjabb glutnmentes receptek kpei

Receptet kpre kattintva megnzheted.

Trtorta

Pisktatekercs

Madrtej

Trs alagt

Tiramisu

 
Tupperware
 
Tupperware receptek kpei

Tupperware receptek kpek

Kpre kattintva megnzheted a receptet!

Kevert meggyes

Kenyrsts egyszeren

Tojsmuffin

Sonkakrmes croassant

Sajtos rakott palacsinta

 

 
Farsangi receptek
 
Valentin napi receptek
 
Hsvti receptek
 
Karcsonyi receptek
 
Szilveszteri receptek
 
Pontos id
 
Naptr
2024. Szeptember
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Idjrs
 
Szmll
Induls: 2009-01-02
 
Innen jttek a ltogatim
Locations of visitors to this page

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints