Tejszínes gyümölcsleves
Hozzávalók:
Ízlés szerinti gyümölcs,lehet vegyesen is,ízlés szerinti cukor,1 evőkanál citromlé,őrölt szegfűszeg,őrölt fahéj,víz,2 dl tejszín,2 csomag eper ízű pudingpor,2 dl tejföl.
Elkészítés:
A gyümölcsöket annyi vízben tesszük fel főzni,amennyi jól ellepi.Ízesítjük cukorral,citromlével,szegfűszeggel,fahéjjal.15-20 percig forraljuk,közben egy tálban simára keverjük a pudingporokat a tejföllel,tejszínnel,ha túl sűrű,kicsi tejet adunk hozzá.Ha a gyümölcsök megfőttek,hozzáöntjük a pudingos,tejszínt,és besűrűsítjük vele a levest.
Én kb 3,5 l leveshez teszem a mért hozzávalókat.
|
Nagyon guszta!