Tejsznes-trkonyos pulykaraguleves
Hozzvalk:
30-40 dkg pulykamellfil,1-2 szl srgarpa s petrezselyemgykr,1 kis fej hagyma,1 karalb,20 dkg zldbors,zls szerint zellergum,olaj,1 teskanl morzsolt trkony,1 evkanl liszt,3 dl fztejszn,s telzest.
Elkszts:
Olajon megfonnyasztjuk az aprra vgott hagymt,hozzadjuk a kockra metlt hst,ers lngon lepirtjuk,majd a lngot mrskelve hozzadjuk a kockra vgott zldsgflket,s megszva fed alatt proljuk.Ha zsrjra slt,megszrjuk liszttel,felengedjk hideg vzzel,majd hozzadjuk a trkonyt,zestjk,ha szksges,s puhra fzzk.Vgl hozzntjk a tejsznt,s mg egyet forralunk rajta,s tlaljuk.
n a zldborst van mikor kihagyom belle,s gy is finom.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1293380809_03.jpg)
|
Szia va!
Ksznm szpen a kivl recepteket, nagyon rlk, hogy abb finomsgokkal bvlt a recepttram! Vrom tovbbi receptjeidet!
Bks Boldog Karcsonyt s j vet Kvnok!
dv: Eszter
Kedves Eszter!
Bks,boldog karcsonyi nnepeket kvnok n is.Vrlak mskor is oldalamon.
dv.:va